Okategoriserade

Som en indonesisk prinsessa

Här sitter jag, i en cirkelformad bungalow någonstans i södra Bali, under en vit textilhimmel som regnar ner över sängen som är placerad i mitten av detta enda rum. I hörnen lyser diskreta lampor som skapar ett fridfullt, gult sken längs med väggarna upp mot det grästäckta taket. Jag hör syrsor utanför. En uggla hoar. Havet, vinden, duggregnet. Läten som jag inte kan placera men som definitivt kommer från det rika djurlivet som omger oss här och nu. I luften hänger doften av den indonesiska rökelsen som sprakar likt ett bloss här intill. Det är ljuvligt. Jag hör för första gången på länge mina egna tankar. Jag känner en ro i sinne och kropp som jag tappat och inte funnit igen förrän nu. Jag andas djupt och världen breder ut sig framför mina fötter, ändlös och full av möjligheter. Ute vaggar palmträdens mäktiga grenar med vinden. Natten är kommen och skuggorna vaknar till liv tillsammans med de varelser och fän som fördöljer sig i dem, de som skylt sig från värme och skarp sol under dagen. Här inne under sänghimmeln är det varmt och tryggt. Jag kommer sova gott som en indonesisk prinsessa inatt.

-Viktoria 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *