Okategoriserade

Nytt place, nya ansikten

Då sitter jag här igen på min lilla filt i Flagstaff Garden och lyssnar till lite saxofonmusik som en kille står här bredvid och bjuder på, den här platsen är verkligen fridfull och bra för själen. Vädret är lite växlande, 23 grader och molnigt och soligt om vartannat. Det kom till och med en liten regnskur nyss, som i och för sig bara var skönt svalkande. Inatt var min första natt på vandrarhemmet United Backpackers, jag sover alltså i ett rum tillsammans med 11 andra backpackers, på överslafen i en våningssäng. Jag sov förvånansvärt bra, vi har ingen snarkare i gänget (tack och lov) och även om det var väldigt varmt och svettigt så fläktade fönarna i rummet tillräckligt för att kunna sova bra. Jag checkade in kring fem igår kväll och blev väldigt fint bemött av både personalen och mina nya room mates. Det är en härligt lättsam stämning överlag, människorna är från alla möjliga delar av världen, de flesta reser själva och alla lever som en enda stor familj på det här stället! Vissa stannar bara ett par dagar medan andra har bott i flera månader. Det första jag gjorde efter att ha gjort mig hemmastadd i rummet var att gå ner till baren i källaren för att ta en svalkande cider tillsammans med några andra inneboende. Personalen ordnade med tävlingar och quizzar som vi roade oss med i några timmar, under tiden stötte jag på tre andra svenska tjejer och vi bestämde oss för att dra ut och klubba lite när klockan började närma sig midnatt. Då kvällen blev sen så sov jag extra länge imorse, vilket var väl behövligt.

Idag har jag mest vandrat runt på lite nya gator häromkring, det finns så mycket att se! Efter min lilla siesta här på filten tänkte jag promenera till biblioteket och sätta mig och plugga ett par timmar. Sen tänkte jag fixa ett gymkort på ett av de lokala gymmen, jag har googlat fram ett som verkar billigt och bra och nära där jag bor. Jag känner att det vore skönt att röra på kroppen lite mer, även fast det blir långa promenader varje dag. Jag tänker att det är ett bra tidsfördriv också.

Längtan hem gör dig påmind mer och mer, jag längtar så tills Priit kommer om en månad. En månad som känns som en hel evighet som sagt… Men det kommer säkerligen gå fort, jag har ju varit här i mer än en vecka nu. Helt otroligt!

Nej, nu verkar det komma en till skur här, bäst jag rör mig mot bibblan!

-Viktoria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *