Okategoriserade

Dag 4 & 5: Sandaler och bättre humör

Idag, liksom igår, har det varit så kopiöst varmt och då jag är så pass bränd från igår så blev det långtröja för att inte bränna mig ytterligare. Dagen har mestadels gått åt till att strosa runt i shoppingcentret i city och det passade bra med lite innomhus-shopping en dag som denna. Jag handlade en hel del faktiskt, ett par sandaler, lite sommarkläder, nya solbrillor, etc. Jag handlade även med mig en massa mat för att laga egen middag då vi har tillgång till kök på hotellet. Det var första gången på länge som jag käkade hemlagat och det smakade magiskt! Jag har helt gått och kärat ner mig i ett café inte så långt härifrån som heter SmoothieME, där har de smoothibowls av alla de slag och färger. Yummie! Jag tror det var tredje gånger som jag var där idag, haha. Det finns för övrigt många riktigt bra matställen som satsar helt på veganskt och ekologiskt, en stor tumme upp för det! Nog får jag betala en slant extra för det jämfört med alla snabbmatsställen som finns i överflöd, men det är enligt mig helt klart värt.

Igår besökte jag Victoria State Library som är en riktigt maffig gammal byggnad mitt i stan. Det påminde lite om Carolina Rediviva i Uppsala, fast lite större och lite pampigare. Mitt i biblioteket fanns också en konstutställning med konst från tiden då västerlänningarna kom till Australien. Jag satte mig där i ett par timmar och gjorde jag klart det mesta av veckans plugg, det var lugnt och fridfullt och perfekt atmosfär för lite pluggande. Dit blir det definitivt fler besök framöver!

Idag mår jag förresten betydligt mycket bättre än jag gjort de senaste två dagarna, jag har inte riktigt varit mig själv pga jetlagen och en mens som är på ingång vilket har gjort mig ledsen och orkeslös. Men nu däremot känner jag mig betydligt mer sprudlande och förväntansfull på den kommande tiden här borta. Tack och lov.

På återseende!

-Viktoria

1 reaktion på ”Dag 4 & 5: Sandaler och bättre humör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *