Okategoriserade

Dag 3: Hemlängtan och plugg

IMG_0693

Idag har jag en märklig känsla i kroppen, slö och virrig. Jag kan liksom inte tänka klart. Jag antar att det är jetlagen som spökar och bristen på sömn- och matrutiner. Jag hoppas jag kan få ordning på det där snart. Jag har också väldigt stor hemlängtan idag, eller inte direkt längtan till just platsen hem utan människorna. Särskilt min älskade Priit. Det känns som en evighet kvar tills han kommer hit, 5 veckor. Hur ska jag få 5 veckor att gå snabbt? Det är ju så otroligt lång tid. Det är bara dag 3 här i Australien men det känns som att jag varit här betydligt längre än så, det är svårt att föreställa sig att det var 4 dagar sen (inkl resan hit) som jag var hemma i minusgrader och frostiga gräsmattor.

Igår tog jag en promenad mot kvällningen och stötte på ett par Aussies som jag tog en drink med, vi åkte sedan ner till en restaurang vid kanalen där vi satte och på en båt och tog det lugnt. Restuarangägaren där erbjöd mig jobb att stå i baren och servera, ett par dagar i veckan med starttid när jag ville. Jag har hört att det är lätt att få jobb, men så pass enkelt trodde jag knappast. Jag antar att det är så det fungerar här.

Just i detta nu ligger jag på en filt i Flagstaff Garden (vart annars?) och gassar lite med fokus på att lägga upp en plan för plugget. Jag ligger bra i fas men det känns skönt att ha nedskrivet exakt vad jag ska ha gjort när, annars ligger det en press över mig hela tiden över att jag inte får missa något. Jag vet inte vad som händer mer idag, jag känner mig som sagt inte hundra så vi får se. Tid är inte direkt en bristvara här så någon stress är det inte med något.

Jag bor ju just nu på ett hotell i West Melbourne och jag checkar ut därifrån på torsdag. Tanken var att bo lugnt  och privat första veckan för att få ordning på jet lagen, vilket jag är tacksam för idag. Igår bokade jag in några nätter på ett hostel som heter United Backpackers som verkar schysst, där sover man i ett rum om 12 personer i våningssängar (jag ber till gud att jag inte hamnar med några brutala snarkare). Det ska tydligen vara ett härligt ställe att hänga på om man vill träffa nytt folk, billigt är det också. Det ska bli skoj att träffa lite andra resenärer och höra vad de har för erfarenheter och planer med sitt resande, jag skulle behöva lite tips.

Nej, tillbaka till plugget!

-Viktoria 

 

Today I have a weird feeling in my body, I feel slow and confused. I can’t really think clear. I guess it’s the bloody jetlag that still hunts me and the lack of eating- and sleeping routines. I hope it will be over soon. I also feel very homesick today, not for the place home but for the people at home. Mostly I miss my love Priit. I feels like an eternity until he comes here, 5 weeks. How could I make 5 whole weeks feel like a blink of an eye? It’s such a long period of time. It’s only day three here in Australia but it feels as if I’ve been here a lot longer and it’s hard to imagine that only 4 days ago (including the trip) I was at home with minus degrees weather and frosty lawns. 

Yesterday evening I took a walk down town and met a couple of Aussies who I grabbed a drink with, we then went to a restaurant by the river and chilled in a boat there. The owner of the restaurant offered me a job there to work in the bar and as a waitress, a couple days a week and start whenever I wanted. I’ve heard that it’s easy to get a job here, but I could never have imagined that it was that simple. I guess that’s the way it works over here.

Right now I’m laying on a blanket in Flagstaff Garden (where else?) and sunbathing a bit and also trying to make a plan for my studies. I’ve got it under control but it’s nice to have a schedule so I know exactly what I gotta do and when. I don’t know what else is going on today, I don’t feel 100% today as I said so we’ll see. Time is not something I’m lacking here so there’s no stress about anything. 

At the moment I’m staying at this hotel in West Melbourne and I’m checking out from here on Thursday. My thought was to stay in a calm and private place during my first week here to fix the jet lag, which I’m very grateful for today. Yesterday I booked a few nights at a hostel called United Backpackers which seems cool, there you sleep in bunkbeds together with 12 people in the same room (I’m praying for not ending up together with some brutal snorers). It seems like a nice place to hang out if you wanna meet new people, it’s cheap as well. It’s gonna be fun to meet some other backpackers and hear what kind of experiences and plans they have for their trip, I could use some advise. 

Now, back to studying!

-Viktoria 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *