Okategoriserade

30 timmars flygresa senare…

Nyanländ i fantastiska Melbourne!

Tänk att jag kom fram tillslut, det har jag liksom inte kunnat föreställa mig förrän nu. Förberedelserna mentalt har mest varit inför själva resan och att ta sig igenom de långa flygningarna på totalt 24 timmar. Men nu är jag här och jag kunde inte ha varit mer taggad!

Resan var som sagt lång, den visade sig bli ännu längre efter att sista flyget var nästan 4 timmar försenat, men är man inställd på en ändlös resa så spelar några timmar extra märkligt nog inte så stor roll. Efter att ha spenderat natten på Clarion Arlanda tillsammans med Priit, i syfte att ha en sista kväll tillsammans med god middag och lite poolhäng, lyfte planet kl 07:55 från Stockholm Arlanda. 6 timmar senare landade vi i Doha där tanken var att stanna i 5 timmar innan nästa flyg som skulle ta mig direkt till Melbourne. Dessvärre blev vi meddelade att det skulle bli något försenat, vilket till slut visade sig bli hela 4 timmars väntetid innan vi kunde kliva ombord. I väntan på detta träffade jag ett australienskt par som bodde strax utanför Melbourne som talade om staden som en härlig plats att vara på där det är nära till allt och de var alldeles övertygade om att jag skulle älska det där borta, ”om vi kommer iväg någon gång, det vill säga”.

Väl på plats i Melbourne tog jag första bästa Skybus in till city, min tanke var att promenera därifrån till det hotell jag bokat in mig sju nätter på, men utmattningen gjorde sig påmind och jag hoppade in i en gul taxi istället. Där möttes jag av en mycket trevlig äldre ”aussie” som frågade om ditt och datt ”Are you all the way from Sweden? First time in Melbourne?”, frågor jag fått ytterligare två gånger sedan jag checkade in på mitt hotellrum för någon timme sedan. När vi körde genom staden förundrades jag såklart över de höga tornen, ljusskenen från den levande staden och pariserhjulet som en ståtlig prick över i:et. Även över hur folk körde på ”fel” sida vägen vilket gjorde mig skräckslagen när taxin svängde ut på gatan. En vanesak antar jag.

Mitt första intryck, efter att ha varit här ett par timmar, i bäcksvart natt dessutom, är att alla jag stött på har varit så otroligt hjälpsamma och välkomnande. Han som satt bredvid i planet, gränsvakten, taxichauffören, hotellreceptionisten och framför allt, expediten på seven eleven som drömmer om att åka och upptäcka Skandinavien. De är liksom som sociala genin allihopa som verkar vilja en mycket väl. Jag känner mig redan som hemma och jag längtar efter morgondagen för att se vad som ytterligare döljer sig i nattmörkret.

God natt!

-Viktoria

I finally arrived in gorgeous Melbourne!

It’s amazing that I actually got here finally, I haven’t been able to really picture myself here until now. The mental preparation has mostly been about the traveling itself and to get though those 24 hours of flying. But now I’m here and I’m really excited!

The trip was again very long, it turned out to become even longer since the last flight was almost 4 hours delayed, but if you’re prepared for an endless trip then a few hours of delay doesn’t really matter. After spending a night together with Priit in Clarion Arlanda, to make the last day together in a while count,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *