Okategoriserade

Bitterljuva höst

Ute är det kyligt och grått. Regnet hänger hotfullt i luften när hösten tränger sig på. Var sommaren tog vägen i år tycks ingen veta. Den verkar helt enkelt ha bestämt sig för att inte infinna sig denna gång. I takt med att tanken på höstens påträngande framfart landat hos människorna på gatorna, har stämningen förvandlats från en rofylld tillvaro till en mer jäktande sådan där människorna bytt ut de lunkande flip-flopsen mot brådskande läderboots.

Hösten för med sig bitterljuva känslor. Dels infinner sig ett svårdefinierat lugn då de krav på påtvingad lycka och samhörighet som sommaren innebär, blir mer frånvarande i samband med höstens framskridande. Höstmörkret reducerar stress samtidigt som den råa kylan gör luften isande frisk. Å andra sidan är hösten ett tecken på att något är förbi, att något är passé, då det levande i naturen börjar dra sig undan och tyna bort. Växtligheten som sträckt sig stolt och färgrikt mot skyn, bugar sig nu för höstens domedagsklocka som slår med dånande slag. Men innan livet överger florans kärna helt, är det som att den i ett sista dödsryck breder ut sig själv och i en rödskalas alla färger förbluffar världen som pågår runt omkring med sin skönhet. Som för att vi inte ska förglömma att den en gång har levat.

-Viktoria 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *