Okategoriserade

Livet i en bris

En sval bris vandrar genom rummet. Den tar sats utifrån den svala sommarkvällen, tränger sig in via sovrumsfönstret, vidare genom vardagsrummet för att sedan smita ut igen genom balkongdörren. Den förvandlar innomhusluften till en behagligt frisk, bladsdoftande atmosfär. Och även om tiden är inne för att skjuta igen fönstret, dra för mörkläggningsgardinerna och dra täcket över huvudet för att sjunka in i en välbehövlig djup sömn, finns där en impuls att göra det motsatta. En impuls att istället rusa ut i det gröna landskapet på andra sidan glaset. Omringas av de friska sommardofterna präglade av blomster och sjövatten. Låta sig smittas av semestermunterheten hos de tjoande på uteserveringarna. Lockas med i de gällt skrattande barnens vilda lekar. Låta sig överrumplas av den långsamt sjunkande solen och de tusentals nyanser hon sprider över himlavalvet. Ge sig hän till fullkomlig ansvarslöshet och glömma allt vad förpliktelser och åligganden innebär.

Ytterligare en bris vandrar genom rummet. Den får håret att resa sig, skapar små knottror på armar och ben. Den väcker. Den påminner om livet där utanför, tar med sig en liten del av det in genom sovrumsfönstret. Livet i en bris.

-Viktoria

1 reaktion på ”Livet i en bris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *